Din guide til Madrid

Ny Madrid-storbyguide: Her finner du tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Restauranter

Ut å spise i Madrid

- Salud! I tabernaen Casa Alberto midt i sentrum er stemningen høy. Den tradisjonsrike baren har holdt på siden 1827. Nå på ettermiddagen stikker mange madrileños innom for en liten øl. Noen nysgjerrige turister slår også følge. Her serves alltid tapas sammen med drikke.

I Casa Alberto stikker lokale madrileños gjerne innom for en liten øl og tapas.(Foto: Arne Bjørndal)
I Casa Alberto stikker lokale madrileños gjerne innom for en liten øl og tapas.(Foto: Arne Bjørndal)

Du kan selvsagt bestille større retter etter å ha prøvd ut de lokale godbitene, enten som raciones(litt større porsjoner) eller som tallerkenretter. I denne baren frister skinkene som henger på endeveggen, og stikker du innom, bør du prøve litt av den berømte serrano-skinken, gjerne med litt ost til.

Et lite tips som ofte går turister hus forbi; be alltid om å få en flaske aceite de oliva til maten. Så heller du forsiktig olivenolje over både de syltynne skinkeskivene og osten. En vidunderlig smaksforsterker!

Husk:

  • Til tross for at Madrid ligger midt inne i landet, er utvalget av sjømat svært bra.
  • Er du på sommerbesøk i byen, så sørg for å smake gazpacho – en kald suppe tomater, brød, hvitløk. En favoritt blant spanjoler flest!
  • Styr unna de turiststedene dersom du er ute etter typiske spanske retter. Tommelfingerregelen er å gå på steder der spanjolene selv går. Der er maten bedre og oftest mye billigere!

Botín
Ifølge Guinnes Book of Records er dette verdens eldste restaurant, fra 1725. Spesialiteten er pattegris. Her har ”alle” verdens kjendiser vært innom og lunsjet eller spist et kveldsmåltid.

Casa Lucio
Spesialist på mat fra Madrid-regionen. Her går ofte spanske politikere og kjendiser. Husk å bestille bord!

Lhardy
Dette regnes som Madrids første luksusrestaurant og har i alle år vært et populært sted. Restauranten har flere rom innredet i klassisk stil. Et restaurantbesøk koster fort 70 euros per person.
Lhardy

Lhardy regnes som Madrids første luksusrestaurant(Foto: Arne Bjørndal)

Casa Alberto
Hit går de fleste for å ta en tapas og noe å drikke. Oksehale er en av de mest omtalte rettene, men også blodpølse og kjøttboller anbefales. Casa Albertos vermut er det tydeligvis noe ekstra med.
Foto: Er brukt i restaurant-spalta

Casa Mingo
Denne restauranten serverer mat Asturia-provinsen, et av Spanias mest kjent matområder. Her spiser du grillet kylling, chorizo kokt i sider og sterk muggost. Lat skylles ned med sider.

La Bola
Grytene med kjøtt – cocido - er spesialiteten her. Først spiser du buljongen, som innholdet har kokt i, siden kjøttet; kylling, spansk blodpølse, chorizo, grisefett, kikkerter og poteter.

Casa Labra
Spesialiteten er friterte kroketter med torskeblandning(croquetas de bacalao) og fritert, saltet torsk(tapas de bacalao). Ventetiden kan fort bli 15-20 minutter. Deretter spiser du gjerne maten utenfor, fordi det ikke er plass inne.

Tapas
Madrid har et vell av barer og puber der du kan stikke innom, ta et glass vin, una caña(et lite glass øl) og nyte dette sammen med en tapa. Du finner tapasbarene i alle bydeler, særlig i sentrum der det fort kan bli folksomt rundt kl. 18 og senere ved 21-tiden når folk skal spise kveldsmåltidet (La cena).

Det er ulike forklaringer på tapastradisjonen, altså å spise en matbit sammen med drikke. Ifølge Madrids turistmyndigheter går tradisjonen tilbake til det 13. århundret da kong Alfonso X(også kalt den vise) tvang servitørene til å servere en matbit sammen med drikke for at folk ikke skulle få i seg for mye alkohol på tom mage og ikke bare bruke pengene på flytende varer.

Særlig bydelene Cava Baja og Latina er kjent for sine gode tapas. Du kan vanligvis be om en tapa. Liker du retten du får, kan du øke mengden ved å be om én ración eller en halv ración.
Når spanjolene går ut sammen for å spise tapas, er tradisjonen at folk bestiller ulike tapas som alle spiser fra, gjerne sammen med brød.

Er du mest glad i tapas laget av sjømat, bør du satse på andalusiske barer.

Finn et perfekt hotell i Madrid

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:

Fly til Madrid? Vi anbefaler www.travelstart.no

Travelstart

Travelstart tilbyr noen av Norges beste og laveste dagspriser på flybilletter. Selskapet har ingen skjulte kostnader, og vi har funnet svært rimelige flybilletter her. Besøk sidene til Travelstart og se selv:

Klikk her for å gå til www.Travelstart.no


Annonsèr her / Your ad here

Sponsede lenker

Regn om valuta


Privacy Policy